Muita asioita

Nähtävyys

Heinolan sillat

Siltoja on Heinolassa useampia. Tunnetuimpia ovat 1932 valmistunut rautatiesilta ja 1993 valmistunut 924 metriä pitkä Tähtisilta, jota pitkin moottoritie ylittää Kymijoen.

Liikuntakeskus

Suomen urheiluopisto

Suomen Urheiluopisto on Heinolan Vierumäellä sijaitseva vapaa-ajan-, liikunta-, koulutus- ja valmennuskeskus. Alueella on mm. urheilu-, jää- ja uimahallit, flow park, ratsastustalli, kaksi täyspitkää golfkenttää ja yksi yhdeksänreikäinen harjoituskenttä. Alue laajenee kokoajan ja tällä hetkellä alueelle kaavaillaan uutta kylpylää.

Tapahtuma

Jään ja valon juhla

Hiihtolomien aikaan Heinolan rantapuistossa vietetään Jään ja valon juhlaa. Voit nähdä jäänveistäjiä työssään, kun he tekevät taidetta jäälohkareista. Iltaisin kun aurinko laskee, teokset on valaistaan.

Konsertti

Heinolassa Jyrää

Heinolassa Jyrää on Heinolan Rantapuistossa järjestettävä ilmaiskonsertti. Se on saanut nimensä Juice Leskisen kappaleesta "Heinolassa jyrää". Tapahtumaa on järjestetty kesäisin vuodesta 1985 alun perin kolme kertaa, sitten kaksi kertaa ja vuodesta 2004 alkaen yhden kerran kesän aikana.

Nykyisin samaan aikaan pidetään myös Heinola Streetfood festival-tapahtuma.

Frisbeegolf rata

Kippis

Lempinimellä “Kippis” tunnetulle Heinolan Kippasuon alueelle on kippis2020-hankkeen myötä rakennettu Heinola DiscGolfPark World,on Suomen massiivisin frisbeegolfkeskus.

Kippis tarjoaa frisbeegolf-elämyksiä kaiken ikäisille ja -tasoisille.